Pensiunea NORA - Piatra Neamt (Cheile Bicazului, judetul Neamt)

Judetul: Neamt

Localitatea: Piatra Neamt (Cheile Bicazului)

Capacitate: 24 persoane in 10 camere (6 camere duble)
Tarif: -
Data adaugare: 25-02-2015
Ultima actualizare 25-02-2015


raporteaza o neregula »
imaginea 1
imaginea 1
imaginea 2
imaginea 2
imaginea 3
imaginea 3
imaginea 4
imaginea 4
imaginea 5
imaginea 5
imaginea 6
imaginea 6
imaginea 7
imaginea 7
imaginea 8
imaginea 8

Imagini Camere

Camera 1 (Parter)
Camera 1 - poza 1

camera matrimoniala cu baie, tv, frigider, internet

Camera 3 (Etaj 1)
Camera 3 - poza 1
Camera 3 - poza 2
Camera 4 (Etaj 1)
Camera 4 - poza 1
Camera 4 - poza 2
Camerele 3 si 4 (Etaj 1)
Camerele 3 si 4 - poza 1

Terasa Proprie

Imprejurimi / Obiective Turistice

Curtea Domneasca pe urmele lui Stefan cel Mare
Curtea Domneasca pe urmele lui Stefan cel Mare

Turnul lui Stefan cel Mare

Partie Ski
Partie Ski

Este situata la max 2 km de pensiune

Strand Piatra Neamt
Strand Piatra Neamt

Este situat la cca. 1 km de pensiunea noastra

Gradina Zoologica
Gradina Zoologica

Situata la 1,5 km de pensiunea noastra

Cheile Bicazului
Cheile Bicazului

Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România situată în partea centrală a Munților Hășmaș, în nord-estul țării în județele Neamț și Harghita. Cheile au fost formate de râul Bicaz și fac legătura între Transilvania și Moldova. Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roșu în amonte până la localitatea Bicazul Ardelean în aval, este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă orașele Gheorgheni și Bicaz. Cheile Bicazului fac parte din Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș.

Lacul Rosu
Lacul Rosu

Lacul Roșu este un lac de baraj natural format în 1837 și situat lângă Cheile Bicazului la poalele lui Hășmașul Mare, în apropierea orașului Gheorgheni din județul Harghita. După măsurătorile din anul 1987 dimensiunile lacului sunt următoarele: perimetrul 2.830 m, aria 114.676 m², volumul apei acumulate 587.503 m³. Este cel mai mare lac natural montan din România. S-a format prin surparea unui flanc al Muntelui Ghilcoș. Numele său provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier. ÃŽn limba germană se cheamă "Mördersee" ("Lacul Ucigașul"; în l.magh. "gyilkos" = "ucigaș"), deoarece - potrivit legendei - surparea de teren ar fi îngropat un păstor împreună cu turma sa de oi. Geologic zona este alcătuită mai ales din calcare, care au dat naștere la forme de relief spectaculoase. Un interes aparte îl prezintă Cheile Bicazului, cu o lungime de 8 km si o adâncime de 200-300 m. ÃŽnălțimile variază între 980 m (Lacu Roșu) și 1792 m (Vf. Hășmașu Mare). Peisajul farmecă și prin prezența lacului de baraj natural Lacul Roșu. Acest lac s-a format în anul 1837 în urma surpării unei părți din masivul muntos (Vârful Ghilcoș). Numele lacului vine de la aluviunile roșiatice aduse de Pârâul Roșu.

Muzeul de istorie Piatra Neamt
Muzeul de istorie Piatra Neamt

Informatii utile - Muzeul de Istorie si Arheologie - Piatra-Neamt Localizare: strada Mihai Eminescu nr.10, Piatra-Neamt Telefon: 0233.217.496, 0233.21.81.08 Taxa de vizitare / Pret bilete Expozita permanenta: - elevi, studenti si militari - 2 lei - individual si grup adulti - 4 lei Cabinetul numismatic / expozitii temporare: - elevi, studenti si militari - 1 lei - individual si grup adulti - 2 lei Taxa de fotografiere si filmare: 10 lei Program: 10:00-18:00 (aprilie-septembrie) 9:00-17:00 (octombrie-martie) Luni este inchis. Descoperirile culturii Cucuteni prezentate în vitrinele muzeului din Piatra-Neamţ sunt în deplină corelaţie cu situaţia din teren a judeţului Neamţ, unde sunt înregistrate până la această dată peste 150 de situri arheologice. Bogăţia vestigiilor din teritoriu, patrimoniul de excepţie deţinut şi tradiţia investigaţiilor au impus crearea Centrului Internaţional de Cercetare a Culturii Cucuteni şi deschiderea Muzeului de Artă Eneolitică Cucuteni.

Lacul Bicaz - Izvorul Muntelui
Lacul Bicaz - Izvorul Muntelui

Lacul Izvorul Muntelui este la o distanta de 30 km de Piatra Neamt. Lacul Izvorul Muntelui (cunoscut și sub denumirea de Lacul Bicaz) este un lac de acumulare aflat pe râul Bistrița la câțiva kilometri în amonte față de orașul Bicaz. Lacul are o lungime de 40 km, o suprafață de 33 km² și un volum maxim de apă de 1.250 milioane m³. Apa acumulată în lac este folosită pentru producerea de energie electrică în centrala hidroelectrică "Bicaz-Stejaru". Centrala, echipată cu șase generatoare, are o capacitate de 210 MW.

Cetatea Nemtului
Cetatea Nemtului

Cetatea Neamț (cunoscută impropriu sub titulatura Cetatea Neamțului) este o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului Târgu Neamț (în nord-estul României). Ea se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmii Pleșului (numită și Dealul Cetății), la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania. Cetatea Neamț făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Sistemul de fortificații medievale cuprindea așezări fortificate (curți domnești, mănăstiri cu ziduri înalte, precum și cetăți de importanță strategică) în scop de apărare, întărite cu ziduri de piatră, valuri de pământ sau având șanțuri adânci. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVIII-lea (1718) din ordinul domnitorului Mihai Racoviță. Cetatea Neamțului a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Neamț din anul 2004, având codul de clasificare NT-II-m-A-10707. [1]

cele mai apropiate unitati
Pensiunea Bradu (Piatra Neamt - judetul Neamt)
Distanta: 0,27 km
Capacitate: 9 persoane in 9 camere (3 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea MOLDOVA (Piatra Neamt - judetul Neamt)
Distanta: 0,27 km
Capacitate: 34 persoane in 14 camere (7 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Melania (Alexandru cel Bun - judetul Neamt)
Distanta: 6,4 km
Capacitate: 15 persoane in 5 camere (5 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Beatriz Dobreni (Dobreni - judetul Neamt)
Distanta: 7,97 km
Capacitate: 20 persoane in 9 camere (9 camere duble)
Tarif: -
vezi si...