Pensiunea Platon - Toplita (Tinutul Secuiesc, judetul Harghita)

Judetul: Harghita

Localitatea: Toplita (Tinutul Secuiesc)

Capacitate: 20 persoane in 8 camere (4 camere duble)
Tarif: -
Data adaugare: 14-11-2014
Ultima actualizare 26-04-2017


raporteaza o neregula »
descriere:

        Pensiunea PLATON este situată în Municipiul TOPLIȚA, jud. Harghita, la 20 km de stațiunea Borsec, 60 km de stațiunea Durău, 45 km de Lacul Roșu, pe valea superioară a Mureșului, în depresiunea Giurgeului (M-ții Călimani, Giurgeu și Gurghiu).

        Accesul la pensiune se face pe un drumul de acces (asfaltat) spre pârtiile de schii, la 200 m de bazinul mezotermal descoperit și la 50 m distanță de bazinul acoperit, încălzit și Centru SPA.

        Pensiunea dispune 7 camere cu 14-20 de locuri pentru cazare, de parcare privată, închisă, de terase exterioare amenajate, precum și de un cuptor special pentru grătare.

        În interior, punem la dispoziția turiștilor, un bar cu masă de biliard, acces la internet wireless; o sală de mese, o bucătărie complet utilată (frigider, congelator, mașină de spălat vase), toate fiind cu acces gratuit. Cele 7 camere, sunt amenajate în stil modern, cu baie proprie, TV cablu, apă caldă non-stop, încălzire centrală.

Partii de schi

        Iarna va puteti bucura de zapada abundenta si de placerea de a schia pe o partie de dificultate medie si una de dificultate usoara dotatE cu teleschi si instalatie nocturna.

        Partia Bradul este de dificultate medie, situata la o altitudine de 860 m, o lungime de 460 m, cu o inclinare medie de 23%. Este dotata cu teleski propiu, instalatii de nocturna si zapada artificiala, precum si cu utilaje de batatorire a zapezii.

        Cea de a 2-a partie este de dificultate usoara, cu o lungime de 1 km, fiind situata tot la altitudinea de 860 si avand o inclinare medie de 11%. Este dotata cu teleski propiu, instalatii de nocturna si zapada artificiala, precum si cu utilaje de batatorire a zapezii.

        La baza partiei se gaseste un mic snack-bar si un foisor. Atmosfera este intretinuta de muzica la nivelul intregii partii.

        In concluzie: La Toplita se schiaza din noiembrie pana in martie, intr-o atmosfera placuta, in conditii de zapada abundenta (naturala sau artificiala). Sunt putine locuri in tara in care se poate schia in astfel de perioade, indiferent de vreme sau precipitatii.

        Inchirieri echipament de schi: Se pot inchiria echipamente de schi, saniute si snowboard-uri direct pe partie.

        Cursuri de schi: Se organizeaza cursuri de schi pentru incepatori, atat in grupuri cat si individual, la preturi foarte avantajoase. Inscrierile se fac pe partie.

        Pentru informatii despre starea partiilor, a vremii, conditii de schi puteti suna la receptia Pensiunii PLATON: 0266.341.735 si informatiile vor fi complete si sigure!

Piscine cu apa termala

        In Municipiul TOPLITA si Statiunea BRADUL (Banffy) functioneaza doua piscine cu apa termala. Una este situata la aproximativ 200m de Pensiunea PLATON, chiar in statiunea BRADUL, iar cea de a 2a se gaseste in centrul orasului.

        Piscina situata in Banffy functioneaza zilnic de la ora 9 dimineata, programul prelungindu-se pana tarziu in noapte, bazinul fiind dotat cu instalatie de nocturna. Se pun la dispozitia turistilor umbrele si bancute, precum si un mic bazin special amenajat pentru copii. Pretul unui bilet este se 8 lei/ adult si 5 lei/ copil.

        In incinta bazinului Banffy se gaseste o terasa moderna, unde se pot servi bere rece, sucuri, gustari.

Trasee montane, drumetii

        Cusuri de calarie si drumetii calare: Se organizeaza, la cerere, drumetii calare, prin imrejurimile muntoase ale Toplitei. Tariful este de 25 de lei/h si include si insotitor. Informatii se pot obtine la Receptia Pensiunii PLATON.

        Drumetii in Muntii Calimani: Acesti frumosi munti, de origine vulcanica, ofera numeroase atractii: Rezevatia Naturala Muntii Calimani, Lacul Iezer, Varful Pietrosu, Cariera de Sulf. Un loc ce trebuie neaparat vizitat este Schitul Izvorul Muntelui, un loc absolut superb, situat in inima muntiilor. Informatii despre trasee si transport se pot obtine la Receptia Pensiunii PLATON.

capacitate de cazare:

20 persoane in 8 camere
  • camere twin : 2
  • camere matrimoniale : 2
  • camere triple : 3
  • camere 4 persoane : 1

dotari/servicii Pensiune:

  • acces bucatarie
  • gratar in curte
  • internet wireless
  • parcare

dotari/servicii camere:

  • baie in camera
  • televizor
cele mai apropiate unitati
Pensiunea Casa Daya (Toplita - judetul Harghita)
Distanta: 0,52 km
Capacitate: 17 persoane in 6 camere (1 camere duble)
Tarif: -
Cabana Uni-Kom (Lacu Rosu - judetul Harghita)
Distanta: 32,33 km
Capacitate: 12 persoane in 4 camere (2 camere duble)
Tarif: -
Cabana Bogdan (Praid - judetul Harghita)
Distanta: 33,77 km
Capacitate: 33 persoane in 6 camere (1 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Perla Sarisorului (Saru Dornei - judetul Suceava)
Distanta: 37,92 km
Capacitate: 16 persoane in 8 camere (8 camere duble)
Tarif: -
vezi si...