Pensiunea Tara - Vulcaneasa (Muntii Vrancei, judetul Vrancea)

Judetul: Vrancea

Localitatea: Vulcaneasa - Mera (Muntii Vrancei)

Capacitate: 16 persoane in 7 camere (6 camere duble)
Tarif: -
Data adaugare: 21-10-2014
Ultima actualizare 06-01-2021


raporteaza o neregula »
descriere:

Pensiunea TARA este situata în Vrancea, pe raza Comunei Mera, într-o frumoasa zona de padure, un loc linistit în care stress-ul urban e departe si, totodata, puteti face drumetii pe meleaguri Vrâncene. De asemenea, este o zona potrivita pentru turism rural si agroturism precum si pentru programe de dezvoltare personala sau teambuilding pe care gazdele le pot organiza la cerere. Aici sunt puse la dispozitia turistilor urmatoarele spatii de cazare:

» 3 camere cu pat matrimonial, fiecare camera având grup sanitar propriu
» 3 camere cu 2 paturi, fiecare camera având grup sanitar propriu
» 1 camera cu 3 paturi, având grup sanitar propriu

Tara Vrancei este renumita pentru multitudinea si diversitatea atractiilor turistice. În aceasta zona binecuvântata poti gasi atât fenomene naturale neobisnuite si spectaculoase, cum ar fi Focul Viu din Andreiasul de Jos sau relieful ruiniform din Rezervatia Naturala Reghiu - Scruntaru, cât si monumente istorice unice, cum ar fi Manastirea Mera, singura biserica construita de familia domnitoare a Cantemirilor. În plus, poti intra în contact cu numeroase traditii si obiceiuri populare sau poti vizita vestitele crame din Odobesti.

Ce poti vizita:

• Rezervatia geologica Focul Viu este situata pe cursul superior al râului Milcov, în spatiul localitatii Andreiasul de Jos, ocupând un sector al versantului nordic al Culmii Titila. Consta în emanatii de gaze naturale, care tâsnesc prin crapaturile scoartei terestre si apoi se aprind spontan, formând flacari de 30 - 50 cm înaltime (observabile de la distanta pe timpul noptii).

Rezervatia naturala Padurea Cenaru, arie protejata ce este situata în zona vârfurilor Cenaru (898 m) si Gârbova (879m) rezervatie forestiera ce adaposteste exemplare gigantice de fag, brad si tisa. Exista în aceasta zona monumente ale naturii care înregistreaza pâna la 18 m înaltime si vârste pâna la 200 de ani.

Rezervatia Reghiu Scruntaru, rezervatie complexa, cu unele portiuni ce au aspectul unei cetati medievale în ruina, impresioneaza prin numeroasele cascade, dar si prin bogatia floristica si peisajul deosebit de frumos. Aceasta zona are o valoare stiintifica deosebita prin observarea existentei resturilor fosile de nevertebrate din Miocen.

Vârful Raiuti (954 m) ofera o panorama extraordinara asupra muntilor Vrancei si asupra luncii Siretului.

Rezervatia Naturala Cheile Tisitei cuprinde bazinul mijlociu si inferior al Tisitei înglobând ansambluri peisagistice deosebite compuse din vai adânci de tip canion, lunci largi, dar si vârfuri semete de o spectaculozitate aparte.

Rezervatia Naturala Cascada Putnei: Cascada Putnei este formata pe bordura externa a Muntilor Vrancei, având în aval, pe malul stâng, o veche cascada parasita ca urmare a miscarilor geotectonice, în urma carora Putna si-a schimbat cursul spre dreapta, pe albia actuala (fenomen unic în România).

Manastirea Mera: o constructie fortificata ctitorita la 1685 de catre tatal lui Dimitrie Cantemir, Constantin Cantemir. Catapeteasma manastirii este sculptata în lemn de nuc si se pastreaza în original.

Vestitele crame din Odobesti: Pamântul Odobestilor este traversat în lung si-n lat de kilometri nesfârsiti de crame si beciuri, zidite din caramida si piatra de râu, cele mai multe în a doua jumatate a secolului al XIX-lea. De la Beciul Rabinovici, plin cu vinuri de colectie, si Beciul Domnesc, ridicat de medelnicerul Asanche Panfil la 1839, pâna la Crama familiei Giurescu si Beciurile familiei Bahamat, Odobestiul este orasul cu cele mai multe crame si beciuri din România si poate ca din tot sud- estul Europei. Peste douazeci de crame de toate marimile, zece mari beciuri si alte zeci de beciuri de mici dimensiuni tin în pântecele lor mii de vagoane de vin. În sticle la învechit sau în budane de 10 mii de litri, vinurile odobestene se odihnesc într-un oras unde numarul kilometrilor subteranelor depaseste pe cel al retelei de canalizare.

Ateliere de tâmplarie din comuna Mera (renumita pentru arta prelucrarii lemnului) sau stânele din comuna Reghiu (renumita pentru oierii sai, numiti si mocani).

capacitate de cazare:

16 persoane in 7 camere
 • camere twin : 3
 • camere matrimoniale : 3
 • camere triple : 1

dotari/servicii Pensiune:

 • foisor - mese picnic
 • gratar in curte
 • internet wireless
 • parcare
 • sala fitness
 • spalat - calcat

dotari/servicii camere:

 • baie in camera
 • televizor

Oferta cazare/noaptevalabilitate expiratatarife afisate orientativ pana la actualizarea de catre proprietar

Valabilitate:
01.01.2021 - 15.06.2021
Regim Single
14 EUR
Twin
18 EUR
Matrimoniala
18 EUR
Triple
20 EUR
➥ mese: mic dejun - contracost➥ tarife exprimate in: EUR / CAMERA / NOAPTE
Valabilitate:
16.06.2021 - 15.09.2021
Regim Single
16 EUR
Twin
21 EUR
Matrimoniala
21 EUR
Triple
23 EUR
➥ mese: mic dejun - 4 EUR(pers)➥ tarife exprimate in: EUR / CAMERA / NOAPTE
Valabilitate:
16.09.2021 - 31.12.2021
Regim Single
14 EUR
Twin
18 EUR
Matrimoniala
18 EUR
Triple
20 EUR
➥ mese: mic dejun - 4 EUR(pers)➥ tarife exprimate in: EUR / CAMERA / NOAPTE
cele mai apropiate unitati
Pensiunea CASA TISARU (Lepsa - judetul Vrancea)
Distanta: 29,99 km
Capacitate: 34 persoane in 15 camere (6 camere duble)
Tarif: -
Vila Santa Maria (Lepsa - judetul Vrancea)
Distanta: 32,37 km
Capacitate: 6 persoane in 3 camere (3 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Perla Vrancei (Soveja - judetul Vrancea)
Distanta: 32,8 km
Capacitate: 26 persoane in 13 camere (10 camere duble)
Tarif: -
Complex Casa Potcoava (Lepsa - judetul Vrancea)
Distanta: 36,17 km
Capacitate: 32 persoane in 13 camere (9 camere duble)
Tarif: -
vezi si...