Monumentul Eroilor de la Moisei În anul 1983 cele două locuințe în care s-au săvârșit crimele au fost transformate în case memoriale, muzee deschise publicului larg, iar în amintirea martirilor a fost ridicat un ansamblu memorial. Monumentul cuprinde 12 figuri de piatră - 2 chipuri omenești și 10 măști tradiționale maramureșene - fiind realizat de sculptorul maramureșan Gheza Vida.
Profesorul moiseian Gheorghe Coman relatează în cartea Pe urmele eroilor de la Moisei o întâlnire memorabilă cu Vida Gheza, petrecută în anul 1975:
Manastirea de La Moisei
Mănăstirea Moisei este o veche mănăstire greco-catolică, astăzi, ortodoxă, din România situată în comuna Moisei, județul Maramureș.Structura mănăstirii[modificare | modificare sursă]
Biserica veche construită în 1599 și sfințită în 1672 de către Sfântul Ierah Sava Brancovici, a fost restaurată în anul 2011, în prezent lucrându-se la proiectul de restaurare a picturii din interiorul acesteia.
Biserica mare a fost zidită în 1911 de către Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla. A fost repictată în 1982 și resfințită în 1986 de către Înalt Preasfințitul Teofil Herineanu.
Poarta de intrare și zidul de piatră, ce împrejmuiește incinta, au fost construite în 2008-2011.
Altarul de vară, construit în stil maramureșean deservește pentru slujirea în sobor la Hramuri, când curtea mănăstirii devine neîncăpătoare pentru zecile de mii de credincioși.