Resort Balu - Harghita Bai (Tinutul Secuiesc, judetul Harghita)

Judetul: Harghita

Localitatea: Harghita Bai (Tinutul Secuiesc)

Capacitate: 48 persoane in 19 camere (10 camere duble)
Tarif: -
Data adaugare: 07-11-2014
Ultima actualizare 17-07-2018


raporteaza o neregula »
descriere:

 Balu Resort***

Băile Harghita

- Scurtă descriere a asezării -

Este situată la o altitudine de 1250-1400 metri pe creasta estică a masivului Harghita-Ciceu. În apropierea asezării se înalţă culmea Tolvajos, pe care sunt amplasate trei cruci de mari dimensiuni, având inscripţionate datele:   896 1896  şi  1567 , amintind de descălecatul maghiar, naşterea episcopului Márton Áron  şi victoria asupra trupelor lui Ioan Sigismund. Este o staţiune balneoclimaterică cu caracter alpin, renumită datorită apelor minerale şi a mofetelor. Baia publică balneară cu apă minerală a staţiunii a fost înfiinţată în anul  1920 dar desfiinţată în  1950 , rămânând numai mofeta.

Dispune de numeroase pârtii de schi îndrăgite, cum ar fi pârtiile: Csipike, Miklos şi Kossuth. O noutate o constituie pista de "snowtubing" de 150 de metri, care are şi propriul ascensor.

BALU

 BALU Resort***  este situată între frumoasele creste ale Carpaţilor Orientali, înconjurată de mulţimea de păduri conifere ale Harghitei. Cabana Balu de trei stele se distinge prin arhitectura deosebită, fiind o clădire construită pe 3 nivele în stilul tradiţional specific zonei, însă utilată modern, devenind astfel locul ideal pentru a vă găsi liniştea, intimitatea, relaxarea dorită.

Cabana Balu, construită într-o ambianţă de o rară frumuseţe, asigură cazare confortabilă în orice perioadă a anului pentru 48 de persoane, în 19 camere. Există 5 camere cu pat matrimonial, 1 cameră cu  4 paturi, 7 camere cu 3 paturi, 6 camere cu 2 paturi. Fiecare cameră este dotată cu grup sanitar propriu, televizor şi încălzire centralizată. Pentru confortul dumneavoastră vă punem la dispoziţie şi următoarele: bar cu televizor, instalaţie de sonorizare, restaurant, terasă în aer liber, saună, baie japoneză (ciubăr de lemn cu apă caldă sărată), masaj, parcare păzită, loc de joacă pentru copii. Pe întreaga suprafaţă a pensiunii noastre este asigurat accesul gratuit la internet.

În plus, dispunem de oferte diversificate pentru petrecerea timpului în aer liber: parcul de aventură Balu, paint ball,  tir cu arcul, închiriere de biciclete, ATV-uri, iarna fiind posibilă şi închirierea de snowmobile,  snowboarduri, schiuri şi sănii.

În restaurantul cu 50 de locuri al pensiunii noastre, într-o atmosferă plăcută, servim bucate tradiţionale cu specific ardelenesc, însă la cerere putem realiza şi meniuri personalizate. În sala de conferinţe mare, cu 150 de locuri, amenajată în stil rustic, organizăm mese festive, reuniuni, petreceri ale burlacilor/ burlăciţelor, nunşi, zile de naştere, botezuri, reuniuni de familie , respectiv diferite evenimente corporative, asigurând şi sistemul de sonorizare necesar.

Pensiunea noastră dispune şi de o sală de conferinţe pentru 30 de persoane cu vedere spre pista de schi Csipike. Sala este prevăzută cu proiector video, ecran proiector, precum şi cu flip–chart.

În plus, aveţi oportunitatea de a observa de îndeaproape viaţa păstorească tradiţională, pe drum puteţi admira frumuseţea peisajului harghitean, iar seara vă puteşi bucura de căldura focului de tabără savurând o cană de vin fiert.

Parcul de Aventură Balu este amplasat între frumoasele creste ale Carpaţilor Orientali, fiind înconjurat  de mulţimea de păduri conifere de pe Harghita. Oferă aventuri palpitante, care asigură o experienţă de neuitat atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.  Pentru companii şi grupuri avem posibilitatea de a organiza sesiuni de team-building indoor şi outdoor.

Parcul de aventuri construit într-o ambianţă de o frumuseţe unică îi aşteaptă pe cei dornici de aventură pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate, cu 150 de platforme montate pe copaci, 135 elemente de joc cu diferite grade de dificultate pe 11 trasee.

Cele 11 trasee de aventuri sunt marcate cromatic, astfel încât toată lumea să îţi poată găsi cu uşurinţă traseul adecvat. Copii îşi pot încerca abilităţile pe segmentele galbene şi portocalii, unde sarcinile sunt concepute în aşa fel încât să corespundă înălţimii şi condiţiei lor fizice. Adulţii se pot distra pe 5 trasee, cu grade de dificultate ascendente. Traseul pentru începători este obligatoriu pentru toată lumea, numai după parcurgerea acestuia se va putea trece la următorul grad de dificultate.

O atracţie specială a parcului Balu o constituie Tiroliana, dotată cu 12 elemente de joc, fiind cel mai lung traseu de alunecare din Europa Centrală, cu o lungime de 985 m. şi traseul pentru team-building oferă experienţe de neuitat grupurilor cu spirit aventurier.

Parcul Balu asigură siguranţa participanţilor în spaţiul de joc în timpul aventurilor captivante. Înainte de utilizarea traseelor este obligatorie parcurgerea traseului de încălzire, acest lucru fiind important pentru ca persoana respectivă să se poată încălzi şi să îţi poată estima condiţia fizică. Fiecare participant va primi echipamente de protecţie speciale, fiind strict interzisă folosirea echipamentului propriu! Utilizarea frânghiilor de siguranţă şi a îmbrăcămintei de siguranţă este obligatorie pe întreaga lungime a traseelor. Activităţile din interiorul parcului sunt supravegheate de asistenţi şi animatori calificaţi.

Participanţii pot folosi parcul de aventură numai pe propria răspundere, ceea ce se confirmă printr-o declaraţie la intrare. (Declaraţie privind asumarea răspunderii)

La proiectarea şi construcţia parcului s-a utilizat o tehnologie franceză testată. Parcul de Aventură Balu este membru al Asociaţiei Traseelor pe Frânghii Europene (ERCA).

Posibilităţi de practicare a sporturilor de iarnă

Pârtii de schi, schiere în staţiunea Harghita-Băi.

Cea mai mare staţiune de schi a ţinutului Secuiesc se află la 22 km de Miercurea Ciuc, respectiv la 46 km de Odorheiu Secuiesc, accesibil printr-un drum de acces abrupt, de 7 km, pornind de la monumentul de pe Pasul Tolvajos.

Harghita-Băi este staţiunea de schi preferată a ciucanilor, dispunând de trasee cu diferite grade de dificultate. Zăpada adecvată pentru schi durează, în general, 4 luni. În timpul iernii, nivelul mediu de zăpadă depăşeşte 60 de cm. La cerere, celor care doresc să înveţe să schieze le poate fi pus la dispoziţie un instructor de schi.

Pârtiile de schi sunt următoarele:

•  Pârtia Csipike  este o pârtie verde (uşoară), cu o lungime de 316 m şi o diferenţă de nivel de 47 m, echipată cu tun de zăpadă. Există şi posibilitatea de a schia seara.

•  Pârtia Kossuth mică: lungime de 450 m, diferenţă de nivel de 83 m. Funcţionează cu un ascensor de tip ”farfurie” si “târnacop”.         

•  Pârtia Kossuth, dispune de 4 braţe: primul are o lungime de 640 m şi este negru (greu), al doilea de 820 m, roşu (mediu), al treilea de 1000 m, albastru (uşor) si al patrulea de 1550 m, albastru (uşor).

•  Pârtia Miklós  are patru braţe: primul de 500 m este negru(dificil), al doilea de 963 m, albastru(uşor) si al treilea, de 1078 m, albastru (uşor).

O noutate o constituie ”gogoaşa de zăpadă” de 150 de metri (cunoscută şi sub numele de pistă de ”snow-tubing”), echipată cu propriul ascensor.

capacitate de cazare:

48 persoane in 19 camere
 • camere twin : 6
 • camere matrimoniale : 4
 • camere triple : 8
 • camere 4 persoane : 1

dotari/servicii Resort:

 • bar
 • inchirieri ATV
 • inchirieri biciclete
 • inchirieri schiuri
 • internet wireless
 • loc de joaca copii
 • masaj
 • parcare
 • restaurant
 • sala conferinte
 • sauna
 • seif la receptie

dotari/servicii camere:

 • baie in camera
 • televizor

Oferta cazare/noaptevalabilitate expiratatarife afisate orientativ pana la actualizarea de catre proprietar

Valabilitate:
17.07.2018 - 01.11.2018
Regim Single
135 RON
Twin
190 RON
Matrimoniala
190 RON
Triple
255 RON
Cvadrupla
320 RON
➥ mese: mic dejun - inclus➥ tarife exprimate in: RON / CAMERA / NOAPTE
cele mai apropiate unitati
Pensiunea Mountain-Rest (Miercurea Ciuc - judetul Harghita)
Distanta: 4,35 km
Capacitate: 24 persoane in 12 camere (8 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Randevu (Miercurea Ciuc - judetul Harghita)
Distanta: 11,25 km
Capacitate: 23 persoane in 10 camere (7 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea SIESTA (Miercurea Ciuc - judetul Harghita)
Distanta: 13,78 km
Capacitate: 14 persoane in 5 camere (2 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Betty (Miercurea Ciuc - judetul Harghita)
Distanta: 14,03 km
Capacitate: 40 persoane in 14 camere (3 camere duble)
Tarif: -
vezi si...