Pensiunea Hanul Oierului - Simon (Bran-Moieciu, judetul Brasov)

Judetul: Brasov

Localitatea: Simon - Bran (Bran-Moieciu)

Capacitate: 35 persoane in 14 camere (5 camere duble)
Tarif: -
Data adaugare: 06-09-2013
Ultima actualizare 11-07-2014


raporteaza o neregula »
descriere:

O data intrati pe poarta pensiunii Hanul Oierului, veti intalni o atmosfera de poveste, linistita si calda.

Peisaj sublim, obiceiuri traditionale autentic pastrate, ape minerale captate la pensiunea Hanul Oierului, situata in satul Simon, la doar 5 km de Castelul Bran.

Hanul Oierului, pensiunea agroturistica de patru margarete, este o mandrete de vila decorata in stil rustic, inspirat din viata traditionala a oierilor.

Pensiunea Hanul Oierului dispune de 14 camere duble decorate in stil ambiental traditional (barne de lemn), fiecare dotata cu: TV si cablu, incalzire, grup sanitar cu dus.

Chiar daca Hanul Oierului este o pensiune agroturistica, va puteti bucura in plus si de facilitati moderne precum sauna, jacuzzi si sala de fitness.

In salonul de zi puteti savura bautura preferata, vedea un film bun, asculta muzica sau juca biliard si ping pong.

Aici puteti redescoperi placeri pe care le-ati uitat, precum drumetii, pescuit pe malul paraielor, plimbari cu sania, focuri de tabara.

Daca vreti sa practicati oricare dintre sporturile de mai jos, Bran este destinatia potrivita:

» mountain bike
» bunjee jumping la cheile Rasnoavei , 30km de Moeciu
» motorcross la Predelut, Zarnesti 5km
» plimbari cu ATV
» plimbari cu sania trasa de cai / caruta cu cai
» echitatie

In ceea ce priveste obiectivele turistice de referinta din apropiere, sunt de mentionat in primul rand, Schitul si Castelul Bran.

        La jumatate de ora plimbare de Pensiunea Hanul Oierului, este asezat Schitul Bran, pe varful dealului care strajuieste satul Simon – arondat comunei Bran – intr-o zona de un pitoresc aparte, oferind o impresionanta panorama asupra celor patru importante forme de relief care il inconjoara: Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postavaru si Magura Codlei. Printr-o alta fericita potrivire, locul pe care a fost ctitorit schitul este imbibat de sangele si osemintele ostasilor romani cazuti in luptele de rezistenta purtate de-a lungul culoarului Rucar-Bran in Primul Razboi Mondial. De altfel, intru cinstirea jertfei lor a fost inaltata si o troita comemorativa in imediata vecinatate a bisericii. Considerat “o oaza duhovniceasca intre munti”, Schitul Bran reprezinta cu mandrete tinerele asezaminte monahale ale Arhiepiscopiei Sibiului.

        Castelul Bran, este situat intr-un punct cheie, intre Muntii Bucegi - Muntii Piatra Craiului, la 30 km de orasul Brasov, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice, atat datorita frumusetii si salbaticiei peisajului si al zonei, cat si datorita legendei Contelui Dracula, legenda ce s-a pastrat vie dupa scurgerea atator veacuri, Contele Vampir asigurandu-si in acest fel nemurirea. Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adaposteste in acest moment muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar in curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar-Bran.

        In ceea ce priveste practicarea sporturilor de iarna, partiile din zona sunt dotate corespunzator si va ofera posibilitatea de a practica schiul in sezonul de iarna. Partia de ski Bran-Zanoaga, de exemplu, prezinta o dificultate medie si are o lungime de 1000 de metri. Partiile din Poiana Brasov se afla la aproximativ 15 km fata de pensiunea Hanul Oierului. Alte partii din zona sunt: Predeal, Busteni, Cheile Gradistei.

capacitate de cazare:

35 persoane in 14 camere
 • camere twin : 5
 • camere triple : 9

dotari/servicii Pensiune:

 • bar
 • foisor - mese picnic
 • gratar in curte
 • internet wireless
 • loc de joaca copii
 • restaurant
 • sala conferinte
 • sala fitness
 • sauna

dotari/servicii camere:

 • baie in camera
 • balcon
 • televizor

Oferta cazare/noaptevalabilitate expiratatarife afisate orientativ pana la actualizarea de catre proprietar

Valabilitate:
09.09.2013 - 30.12.2013
vineri, sambata
Twin
168 RON
Valabilitate:
10.09.2013 - 30.12.2013
luni - joi, duminica
Twin
138 RON
➥  mese: demipensiune➥  tarife exprimate in: RON / CAMERA / NOAPTE
detalii : Vineri –Duminica 84 ron/pers cazare cu mic dejun si cina (minim 2 nopti) servicii/taxe incluse : mic dejun si cina
cele mai apropiate unitati
Pensiunea MONTAN BRAN (Simon - judetul Brasov)
Distanta: 0,44 km
Capacitate: 35 persoane in 13 camere (2 camere duble)
Tarif: -
Vila DOINA BRANULUI (Simon - judetul Brasov)
Distanta: 0,73 km
Capacitate: 18 persoane in 9 camere (9 camere duble)
Tarif: -
Hotel HILLDEN (Simon - judetul Brasov)
Distanta: 1,04 km
Capacitate: 34 persoane in 15 camere (7 camere duble)
Tarif: -
Cabana CASA ANAMARIA (Moieciu de Jos - judetul Brasov)
Distanta: 2,35 km
Capacitate: 10 persoane in 5 camere (5 camere duble)
Tarif: -
vezi si...