Pensiunea Belvedere La Cristina - Corbeni (Transfagarasan, judetul Arges)

Judetul: Arges

Localitatea: Corbeni (Transfagarasan)

Capacitate: 19 persoane in 5 camere (2 camere duble)
Tarif: -
Data adaugare: 07-07-2014
Ultima actualizare 19-01-2017


raporteaza o neregula »
imaginea 1
imaginea 1
imaginea 2
imaginea 2
imaginea 3
imaginea 3
imaginea 4
imaginea 4
imaginea 5
imaginea 5
imaginea 6
imaginea 6
imaginea 7
imaginea 7
imaginea 8
imaginea 8
imaginea 9
imaginea 9
imaginea 10
imaginea 10
imaginea 11
imaginea 11
imaginea 12
imaginea 12
imaginea 13
imaginea 13
imaginea 14
imaginea 14
imaginea 15
imaginea 15
imaginea 16
imaginea 16
imaginea 17
imaginea 17

Imagini Camere

Sala de mese (Demisol)
Sala de mese - poza 1
Sala de mese - poza 2
Apartament (Parter)
Apartament - poza 1
Apartament - poza 2

Apartamentul este dotat cu 2 paturi king, 1 pat single si baie proprie

Camera 2 persoane (Parter)
Camera 2 persoane - poza 1
Camera 2 persoane - poza 2

Camera este dotata cu un pat dublu si baie proprie

Apartament Cu Acces La Balcon 1 (Etaj 1)
Apartament Cu Acces La Balcon 1 - poza 1
Apartament Cu Acces La Balcon 1 - poza 2

Apartamentul este dotat cu 2 paturi duble si baie proprie

Apartament Cu Acces La Balcon 2 (Etaj 1)
Apartament Cu Acces La Balcon 2 - poza 1
Apartament Cu Acces La Balcon 2 - poza 2

Apartamentul este dotat cu 2 paturi duble si baie proprie

Camera 3 persoane (Etaj 1)
Camera 3 persoane - poza 1
Camera 3 persoane - poza 2

Camera detine 1 pat king size si un pat single, baie proprie

Imprejurimi / Obiective Turistice

Barajul Vidraru
Barajul Vidraru

Barajul Vidraru era al 27-lea baraj ca inaltime, din Europa si al 15-lea baraj in arc in anul intrarii in exploatare (1965). Constructia barajului a durat cinci ani si jumatate. S-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.768.000 metri cubi de roca, din care aproximativ 1 milion metri cubi in subteran, s-au turnat 930.000 metri cubi de beton, din care 400.000 metri cubi in subteran si s-au montat 6.300 tone de echipamente electromecanice.Lacul de acumulare Vidraru are un volum total de 465 milioane metri cubi. Nivelul normal de retentie este de 830 metri deasupra marii, lacul avand, la aceasta cota, o suprafata de 870 hectare si o lungime de 14 km. Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Este un baraj din beton cu dubla curbura realizat din 22 ploturi verticale, avand inaltimea de 166,60 metri si o lungime la coronament de 307 metri, si este traversat de noua galerii orizontale interioare. Constructia se sprijina pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru. Turbinele si generatoarele electrice ale hidrocentralei asigura o productie de energie, intr-un an hidrologic mediu, de 400 GWh/an.Monumentul Electricitatii - un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici - este situat pe linia Barajului Vidraru, in varful unui turn prismatic, placat cu mozaic verde si inconjurat de o scara ce urca pana la platforma - belvedere. De aici se deschide o minunata perspectiva asupra Lacului Vidraru, pana pe creasta Fagarasului.Transfagarasanul - cea mai inalta sosea din Romania, construita intre anii 1970 - 1974, este situata la 2055 m altitudine si strapunge creasta Muntilor Fagaras printr-un tunel lung de 850 m.

Transfagarasanul
Transfagarasanul

TRANSFAGARASANUL (DN7C) traverseaza Muntii Fagaras si leaga Transilvania de Muntenia. Transfagarasanul este cea mai inalta sosea din Europa, urcand pana la 2200 m.

Balea Lac
Balea Lac

Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras ( o parte importanta din lantul Muntilor Carpati ). Regiunea este foarte cunoscuta datorita celei mai dense retele hidrografice din tara ( lacuri glaciare : Avrig 2011 m, Caltun 2147m, Doamnei 1865 m , Balea 2034 m etc ). Apele din acest masiv in zona sibiana a Fagarasilor formeaza o serie de cascade : cascada Moasei, cascadele Avrigului, cascada Serbotei, cascada Balea. Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime. Schematic, masivul Fagaras este constituit dintr-o coama pricipala cu directia est-vest, iarna fiind accesibil numai dinspre Sibiu pana la Balea Cascada iar de aici se ajunge la Balea Lac cu telecabina. Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania. In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante ( floarea de colt, macul galben , etc. ) si animale ocrotite (capra neagra, rasul, acvila de munte etc. ). In apropierea lacului sunt construite cateva cabane iar din ianuarie 2006 functioneaza si un hotel din gheata ( unicat in Romania ). Zona Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare. Mediul ambiental incantator face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem de diverse. Pe timp de iarna practicarea sporturilor pe schiuri (coborare, slalom, fond etc.) se realizeaza pe numeroasele partii naturale care inconjoara cabana. Data fiind functionalitatea telecabinei care face legatura cu Balea Cascada (1234 m.) sunt posibile coborari pe traseu de peste 10 km. cu diferenta de nivel de 600 m. Pe suprafata inghetata a lacului ( peste 4 ha. ) se amenajeaza zone de luciu inghetat pentru hokey, curling si patinaj. Vara (iunie-septembrie) pe lac se poate practica canotajul.

Manastirea Curtea De Arges
Manastirea Curtea De Arges

Dintre toate monumentele ce dadeau stralucire Argesului vechilor voievozi, se poate spune fara gres ca manastirea cladita de Neagoe Basarab (1512 - 1521) este cea mai insemnata constructie de arta si arhitectura bisericeasca. Pronaosul este amplu prevazut cu trei turle deasupra si 12 coloane la interior. Fatadele sunt impartite in 2 registre decorate cu panouri, rozete si chenare din piatra scluptata cu motive geometrice si vegetale de origine armeano-georgiana si constantinopolitana.

Cetatea Poenari
Cetatea Poenari

In cheile Argesului care si-a facut drum ferastruind peretii inalti, muntosi, pe un pinten stancos se zaresc ruinele cetatii atribuita de traditie domnitorului Vlad Tepes. Cunoscuta si sub denumirea de Cetatea Poenari - dupa numele vechi al satului Poenari - ea a fost inaltata probabil in secolul al XIV-lea, ca loc de refugiu. Traditia populara leaga zidirea cetatii de numele legendarului domn Negru Voda, caruia ii sunt atribuite si cele doua semne din apropierea varfului de stanca - urme lasat parca de niste incaltari uriase. Desi neprecizat inca, locul ar putea fi, dupa parerea unor cercetatori, si vestita Posada unde s-a desfasurat in 1330 batalia dintre munteni si armatele regelui Carol Robert d'Anjou.Cetatea avea o forma alungita, ziduri groase de 2-3 metri si 5 turnuri de aparare: patru rotunde si unul prismatic. Cu toate ca in "Letopisetul Cantacuzinesc" se spune ca cetatea a fost ridicata din porunca lui Vlad Tepes care, voind sa pedepseasca pe boieri: "...pe toti i-a dus la Poenari si au tot lucrat la cetate pina li s-au spart hainele dupre ei...", se pare ca aceasta intamplare este legata doar de refacerea sau completarea ei ulterioara. Cetatea a devenit loc de pedeapsa si surghiun pentru "hicleni", ca din a doua jumatate a secolului al XVI-lea sa nu mai fie amintita in documente. Probabil parasita sau distrusa, ea a cazut incetul cu incetul in ruina. In prezent se afla in restaurare.Pentru a ajunge la cetate - "cuib de vulturi al vitejilor de demult" - se urca 1480 de trepte din beton, care serpuiesc printr-o padure deasa de fag, de la poalele muntelui, din sosea, pana la ruinele cetatii, de la inaltimea careia apare una dintre cele mai atragatoare privelisti: scanteind sub soare luceste ca o piatra de smarald lacul Vidraru cu barajul hidrocentralei sale, iar in ceata departarii se intrevad piscurile Fagarasului si plaiurile Iezerului si Papusii.

Cetatea San Nicoara
Cetatea San Nicoara

Cetatea San Nicoara.Dateaza de la sfarsitul secolului al XIII-lea si inceputul secolului al XIV-lea, avand forma unei nave, ea este terminata spre rasarit cu o absida poligonala, decorata spre exterior, in partea de sus, cu un sir de firide oarbe din caramida aparenta. Zidurile prezinta o alternanta de siruri de piatra bruta de rau si fasii de cate trei randuri de caramizi aparente. Un zid gros, strapuns de o usa, imparte interiorul intr-un pronaos ingust, dreptunghiular si un naos mai larg. Se spune ca ar fi fost ctitorita chiar de vestita Doamna Clara, mama voievodului Vlaicu-Voda.Turnul inalt care domina ansamblul era folosit ca foisor de foc si post de observatie, intre el si turnul-donjon al Cetatii Poenari existand un sistem de comunicare la distanta.

Biserica Domneasca
Biserica Domneasca

Biserica Domneasca.Nicolae Alexandru (1352 - 1364) - fiul si urmasul lui Basarab I infiinteaza in 1359 la Curtea de Arges prima mitropolie a Tarii Romanesti. El termina si ridicarea Bisericii Domnesti de la Curtea de Arges si zideste biserica Manastirii Negru Voda din Campulung. Mitropolia avea sa ramana aici, la Biserica Domneasca, pana in 1439 cand Vlad Dracul a construit si sfintit o noua cladire pentru aceasta. Edificiul pentru Mitropolie, construit de Vlad Dracul, se afla exact pe locul unde mai tarziu.Neagoe Basarab avea sa ridice vestita sa Manastirea Argesului. Este cel mai vechi ansamblu de arta feudala, pastrat in forma initiala. Biserica a fost conceputa ca edificiu de cult si gropnita domneasca.Este un adevarat tezaur al picturii romanesti si unul dintre cele mai de pret monumente ale arhitecturii romanesti, se poate admira o parte din fresca originala, cea mai veche de acest gen din tara, concentrand in tehnica, plan, structura si iconografie coordonatele stilistice ale nivelului de civilizatie materiala si spirituala de la Curtea Basarabilor.Apartinand tipului constantinopolitan, cu planul in forma de cruce greaca inscrisa, ea se individualizeaza prin proportiile impozante si prin armonia constructiei. Fatadele sunt realizate din zidarie aparenta, cu caramida si piatra de rau. Cercetarile arheologice efectuate aici au descoperit in interiorul bisericii 14 morminte dintre care 5 sunt domnesti. Picturile interioare realizate in vremea lui Vladislav I Vlaicu , retin atentia prin bogatia si claritatea programului iconografic, prin inaltele calitati artistice care le situeaza printre cele mai valoroase ansambluri de pictura ale secolului.

Manastirea Corbi
Manastirea Corbi

Manastirea Corbii.Aflata in comuna Corbi, pe soseaua Campulung-Domnesti, manastirea Corbii de Piatra este un ansamblu partial rupestru din secol XIV (XVI);Conform documentelor, manastirea Corbii de Piatra a fost reinfiintata in 1512 de Magdalina monahia, pe vremea domnitorului Neagoe Basarab(1512-1521). Biserica manastirii a fost sapata in stanca. Aceasta fiind insa din gresie, exista pericolul surparii din cauza arborilor care au crescut deasupra ei si care favorizeaza infiltrarile de apa. Biserica manastirii a fost sapata in stanca. Aceasta fiind insa din gresie, exista pericolul surparii din cauza arborilor care au crescut deasupra ei si care favorizeaza infiltrarile de apa. In rand cu biserica, sapat tot in stanca, se afla un spatiu amenajat ca un fel de tribunal in aer liber. Despre acesta exista marturii ca era folosit de Neagoe Basarab (autorul "Invataturilor lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie") pentru a face judecata publica in cauzele care erau de competenta sa. Biserica este deosebit de valoroasa nu numai prin felul in care a fost implantata in stanca, ci si prin pictura care o impodobeste, despre care specialistii afirma ca este in cea mai pura traditie bizantina si ca dateaza din secolul al XIV-lea.

Fantana Mesterului Manole.
Fantana Mesterului Manole.

Fantana Mesterului Manole.Este situata peste strada de Manastirea Curtea de Arges, este locul unde, spune legenda, ar fi cazut trupul Mesterului Manole - ziditorul manastirii si de unde a tasnit un izvor cu apa cristalina, lacrimi ale pamantului pentru trista soarta a acestuia.

cele mai apropiate unitati
Complex Dracula (Arefu - judetul Arges)
Distanta: 3,34 km
Capacitate: 200 persoane in 54 camere (10 camere duble)
Tarif: -
Vila Casa Eden (Arefu - judetul Arges)
Distanta: 4,56 km
Capacitate: 10 persoane in 5 camere (5 camere duble)
Tarif: -
Hotel Valea cu Pesti (Arefu - judetul Arges)
Distanta: 9,62 km
Capacitate: 120 persoane in 60 camere (38 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Valea Doamnei (Nucsoara - judetul Arges)
Distanta: 13,98 km
Capacitate: 22 persoane in 11 camere (11 camere duble)
Tarif: -
vezi si...