Pensiunea Shanti - Baia de Aries (Muntii Apuseni, judetul Alba)

Judetul: Alba

Localitatea: Baia de Aries (Muntii Apuseni)

Capacitate: 16 persoane in 6 camere (5 camere duble)
Tarif: -
Data adaugare: 02-07-2014
Ultima actualizare 02-07-2014


raporteaza o neregula »
imaginea 1
imaginea 1
imaginea 2
imaginea 2
imaginea 3
imaginea 3
imaginea 4
imaginea 4
imaginea 5
imaginea 5
imaginea 6
imaginea 6
Camera Matrimoniala 1
Camera Matrimoniala 1
Camera Matrimoniala 2
Camera Matrimoniala 2
Camera Matrimoniala Superioara
Camera Matrimoniala Superioara
Camera Matrimoniala Superioara
Camera Matrimoniala Superioara
camera dubla twin 1
camera dubla twin 1
camera dubla twin 2
camera dubla twin 2
apartament - dormitor 1
apartament - dormitor 1
apartament - dormitor 2
apartament - dormitor 2
apartament - dormitor 3
apartament - dormitor 3
apartament - baie 1
apartament - baie 1
apartament - baie 2
apartament - baie 2
apartament - living
apartament - living

Imprejurimi / Obiective Turistice

Pestera Magura
Pestera Magura

Aceasta pestera este considerate ca una dintre cele mai frumoase cavitati subterane din Romania si este caracterizata prin exceptionala bogatie si diversitate a concretiunilor pe care le adaposteste, multe dintre ele avand nume deosebit de pitoresi (de exemplu: Palmierul, Marele Domn, Galeria Valurilor, etc). Traseul de vizitare este destul de labirintic dar cu cineva care a mai fost nu e nici o problema. Primavara sau in unele perioade mai ploioase Pestera Magura are unele galerii sunt inundate partial dar cu atat mai mult este mai interesanta vizitare.

Cetatea Coltesti
Cetatea Coltesti

Cetatea Coltesti, este poziţionată in Judetul Alba la 5 km de comuna Rimetea, la vest de satul Colţeşti, pe o culme de munte chiar la intrare in Muntii Apuseni. Construita acum 750 de ani, cetatea este una dintre cele mai atractive fortăreţe de pe traseul Valea Aiudului - Rimetea - Buru, de la înălţimea ei turiştii putând admira o privelişte superbă.Cetatea Coltesti vedere Practic acum se pot vedea doar ruine fostei cetati. Pe creasta muntelui Trascau dominand intreaga vale a Aiudului inca strajuiesc zidurile si doua turnuri din vechea cetate: unul de paza iar altul de 4 etaje care in trecut era locuit.

Cheile Turzii
Cheile Turzii

Rezervatia naturala Cheile Turzii ne dezvaluie un splendid peisaj carstic (chei, pesteri, turnuri, pereti) care iti taie respiratia si care adaposteste o vegetatie si fauna bogata si variata, numarul speciilor (aprox. 1000) fiind socotit cel mai mare din Romania. Este considerat un paradis pentru alpinisti care vara in fiecare weekend vin sa mai incerce un nou traseu. Accesul in rezervatia Cheile Turzii se face fie prin chei pe valea care le strabate fie pe cei doi versanti care le formeaza. Recomandare noastra ar fi sa strabateti cheile si sa reveniti spre cabana pe versantul drept. Peisajele sunt atat de incantatoare cu deschideri ale privirii atat de largi incat drumetii iubitori de poze raman cate o zi intreaga aici. (distanta fata de pensiunea Shanti - 50 km)

Huda lui Papara
Huda lui Papara

Huda lui Papara este cea mai mare pestera din masivul Bedeleu munti Trascau. Aceasta se afla la 12 km de pensiune. Este o pestera care necesita turistului un anumit grad de adrenalina. Inca de la intrare este necesar sa traversam un lac de 15 ? 20 m lungime si 1.5 - 2 m adancime. Acesta putem sa o facem cu o barca speologica sau mai bine inot solo in costume de neopren. Apoi vom urca pe cascada Evantai unde apa se rasfira in toate partile. Dupa aceea ne vom strecura pe sub Inima de Piatra (o bucata de stanca ce s-a prabusit din tavan exact peste cusul vai). Dupa ce traversam cu o scarita speologica trecatoare de 7 m drumul este liber spre Sala Minunilor.

Pestera Coiba Mare
Pestera Coiba Mare

Se afla vis-a-vis de Ghetarul de la Vartop pe valea Garda Seaca putin mai sus de catunul Case de Piatra. Pestera Coiba Mare are una dintre cele mai impozante deschideri de pestera din Apuseni cu cei 74m latime si 47m inaltime, comparandu-se doar cu portalul Cetatilor Ponorului. Se poate vizita galeria activa pana la cascada de 7 m. Ne va incanta cu draperiile ei unice ce coboara din tavan cu scurgerile parietale. Galeria continua inca 300 m si dupa casacada dar ar necesita cunostinte de tehnica speologica alpina cat si o barca pneumatica pentru traverasarea lacului de la baza cascadei. Doritorilor le stam la dispozitie... Cu cei care doresc putem merge sa vizitam si galeria pasiva. Vom fi incantati de pielea de leopard de pe pereti (o anumita textura care apare pe peretii galeriiei) cat si de o multitudine de stalactite si stalacmite se formeaza adevarate palate subpamantene. Aceasta pestera este in legatura cu alta pestera, Coiba Mica aceasta din urma nefiind accesibila turistilor.

Pestera Ghetarul de la Vartop
Pestera Ghetarul de la Vartop

Pestera Ghetarul Vartop este rezervatie speologica si se poate vizita doar in prezenta ghidului. Ea este declarata monument al naturii fiind cu adevarat splendida, fiecare centimetru fiind acoperit cu concretitiuni incredibile si frumos colorate ca intr-o lume de basm. Este usor de vizitat si si lasa amintiri foarte frumoase. De pilda anul trecut un cuplu venisera cu copilul lor si au vizitat din nou pestera aducandu-si aminte ca o mai vizitasera in luna de miere acum mai bine de 10 ani. Cu acesta ocazie doreau sa retraiasca acele amintiri si sa arate aceste minunatii din pestera si fiului lor Totodata aici in Pestera Ghetaul Vartop s-au descoperi pe planseu pesterii si urme vechi de hominid de peste 65000 ani. Accesul se face tot din zona Garda, de aceasta data urcand pe valea Garda Seaca.

Pestera Scarisoara
Pestera Scarisoara

Scarisoara este pe buna dreptate o adevarata perla a speologiei Romaniei. In adancul ei se afla din perioada glaciara incastrat un ghetar care la ora actual este al doilea ghetar de pestera ca marime din Europa. Ghetarul de la Scarisoara are un volum de 75.000 mc de gheata si o grosime de aproximativ 25 m Accesul se face din Valea Ariesului din dreptul comunei Garda urcand pe valea Odrancusei pe drum nou amenajat. (distanta fata de pensiune 75 km)

Rimetea
Rimetea

Rimetea este un sat vechi maghiar situat in Depresiunea Trascaului inconjurat de munti ca Ardascheia in nord si in Sud de Piatra Secuiului. Casele sunt foarte bine conservate cu arhitectura in stilul vechi maghiar iar locuitori au multe ateliere de arta populara locala. In centru mai exista si un muzeu de minerit si prelucrare a fierului cu diverse exponate interesante. In sec 17-18 acesta localitate a avut o perioada infloritoare datorata existentei minereurilor de fier.

Varful Bihor
Varful Bihor

Varful Bihor sau Curcubata Mare este cel mai inalt varf din Apuseni, cu privelisti deosebite spre valea Ariesului, Tara Crisurilor, Muntii Retazat. Accesul se face din Valea Ariesului din zona Arieseni sau din zona muntelui Gaina (dar trebuie cunoscut drumul). Astfel vom urca pe un drum forestier traversand paduri de conifere si apoi ajungem in zona de pajiste alpina. Accesul in iunie poate fi inca impedicat de troieni de zapada (stiu intr-un an am vazut pe cineva care venise de la 200 km doar sa schieze pe o limba de zapada). Privelistile de pe Varful Bihor sunt aici cu adevarat impresionante, deoarece nu mai exista nici un munte pana la Fagaras iar spre Ungaria nu nu ne umbreste nimic vederea .

cele mai apropiate unitati
Pensiunea Larix (Salciua - judetul Alba)
Distanta: 8,46 km
Capacitate: 30 persoane in 11 camere (7 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Sub Piatra (Salciua - judetul Alba)
Distanta: 10,34 km
Capacitate: 63 persoane in 24 camere (2 camere duble)
Tarif: -
Hotel Alpin (Muntele Baisorii - judetul Cluj)
Distanta: 14,87 km
Capacitate: 100 persoane in 39 camere (30 camere duble)
Tarif: -
Pensiunea Nosztalgia (Rimetea - judetul Alba)
Distanta: 19,47 km
Capacitate: 8 persoane in 3 camere (1 camere duble)
Tarif: -
vezi si...